Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/rejsevinger.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624
Husker du, hvad der virkelig er vigtigt, når du rejser på ferie?

Hviledagen er slet ikke så tosset

Hvis man spørger mig, er noget af det bedste i verden at rejse og opleve. Tage på eventyr. Men er man taget af sted for at holde ferie, skal man altså også huske, at slappe lidt af. Hvem kender ikke et par stykker, der burde slappe lidt mere af på ferien, i stedet for, at skulle opleve alt på en uge eller to. Omvendt gider jeg altså heller ikke bare lave ingenting i flere uger, det bliver sgu’ kedeligt. Det er en perfekt kombination af eventyr og afslapning, jeg elsker ved at rejse. Jeg kan godt lide at være aktiv, også på mine rejser, men husker også at slappe af.

Men det der med en hviledag, gerne flere, selvfølgelig afhængig af, om man er af sted en forlænget weekend eller tre uger fx, ligesom det afhænger af, hvilken slags ferie, man er taget på. Men det er slet ikke så tosset endda at huske på, at man ofte har en travl hverdag, og nu har chancen for at slappe lidt af.

Man vælger det perfekte sted, booker rejsen, og glæder sig ellers til, man skal af sted. For nogle kan det være en rejse, man glæder sig til i l lang tid, andre rejser måske ofte, men fælles er forventningens glæde dog oftest. Man har undersøgt alt det, man gerne vil se, og man får travlt, for der er jo meget. Men kender I følelsen at komme hjem fra en ferie, og så egentlig have brug for ferie? Men sådan behøver det altså ikke at være. Du skal bare sørge for en hviledag. Det lyder da egentlig slet ikke så tosset vel? Faktisk er min datter mega god til at huske på den slags. Hun elsker at rejse, elsker at opleve, og er med på, at vi skal se alt muligt, men hun vil også, at vi nogle dage, når vi er af sted, ingenting skal. Ingenting har planlagt, og vil man ligge i poolen eller ude i havet på en luftmadras dagen lang, bestille room service og se film på terrassen, eller læse en god bog i hængekøjen, så gør man det. Faktisk er noget af det, jeg nyder aller mest ved ferie, at der ingen tider er, der skal overholdes. Næsten ikke, i hvert fald. Vores hverdag er rigeligt fyldt med kasser, hvori man skal passe alt ind, fordi alt i vores samfund er bygget op omkring skemaer, kasser og tider. Jeg er tidsoptimist, og er i øvrigt slet ikke bygget til den slags samfund, men jeg indordner mig (for det meste), men når jeg har ferie, vil jeg saftsuseme ikke! Der vil jeg/vi gøre, hvad jeg/vi har lyst til – det er vel hele idéen med ferie.

Det magiske ord er virkelig hviledag. Man har faktisk brug for det. Men mange lytter ikke, og farer så meget rundt i deres ferie, at de bliver helt udmattede, og altså har brug for ferie, når de kommer tilbage til hverdagen. Både hjerne og krop har brug for en pause, og det gør folk selvfølgelig på forskellig vis, nogle slapper af, når de løber, farer rundt og oplever osv. mens andre hellere vil ligge ved en pool dagen lang, men ens for alle er altså oftest, at man har brug for en pause, og bare lave ingenting indimellem.

Jeg ved, at flere er nogle dage, måske endda uger, om rigtig at slappe af, når de endelig holder ferie, og så er det måske ikke mest hensigtsmæssigt at proppe 400 ting ind i ferieprogrammet, der skal nås på to uger. Jeg er heldig, for jeg slapper af, fra jeg sidder i bilen mod lufthavnen. På det tidpunkt har jeg lagt alt arbejde fra mig, og koncentrerer mig om at nyde min ferie. Juicen eller kaffen i lufthavnen, den glade snak, tiden til hinanden begynder allerede der. Og det er netop tiden med familie og venner – dem, man har valgt at bruge tiden på en ferie med, der er afgørende. Jeg er taget på ferie for at være sammen med dem. For at have tid til og med dem, uden indblanding fra tiden og alt muligt andet.

Men faktisk er der mange ting, der skal arrangeres i forbindelse med en rejse. Nogle køber pakkerejser, mens andre bedst kan lide at booke fly og hotel selv. Måske skal man leje en bil, eller i hvert fald finde ud af, hvordan man kommer fra lufthavn på anden vis med mindre, man er på charter, og det er inkluderet.  Jeg elsker at booke rejser, men for nogle er det altså knap så sjovt. Anyway, når du endelig er på din drømme destination, så smæk da benene op og slap lidt af. Tingene render jo ingen vegne, og de oplevelser du (og din familie og/eller venner) skal have, bliver så meget bedre, hvis du/I er friske.

Oftest er kvalitet altså også bedre end kvantitet. Fedt, at du har faret rundt 25 steder i Paris, hvis du ikke rigtig har haft tid til at opleve og nyde det? Nydt byen. Sådan rigtig været der. Så hellere vælge de ting ud, der har højeste prioritet, brug tid på dem og hyg jer. Nyd det, sæt jer og drik en kop kaffe på en lokal café, spis en is, smid sandalerne, og sæt fødderne i græsset i parken sammen med alle de lokale. Kig rundt, og bare vær til stede. Så vil du finde ud af, at det var en god prioritering, du der gjorde. Og nej, måske når du ikke alt. Eller det gør du helt sikkert ikke. Men så er der jo en glimrende undskyldning for at vende tilbage til stedet igen, hvis det ellers er et skønt sted.

Der er mange måder at slappe af på, og jeg/vi slapper af med mange forskellige ting, når vi rejser på ferie. Nogle er meget mere aktive end andre, og jeg har aldrig rigtig været til bare at ligge ved poolen dagen lang, men sådan er vi jo så forskellige. Jeg slapper også af, når jeg er aktiv og oplever en masse, men sådan slappe helt af, hvor man faktisk føler, at man ikke har lavet noget, det har vi alle brug for indimellem – også når vi er på ferie.