København er verdens bedste by at besøge

I sidste uge læste jeg, at København er verdens bedste by at besøge. I hvert fald ifølge den både kendte og anerkendte rejseguide Lonely Planet. De placerer nemlig København som nummer 1 på listen over de storbyer, rejseguiden anbefaler at besøge i 2019. Jeg kan kun erklære mig enig. Jeg elsker København. Faktisk har jeg længe haft i tankerne, at jeg ville lave en rejsebeskrivelse af København, ligesom jeg har gjort, og stadig gør, til så mange andre fantastiske steder i verden, men jeg har altså endnu ikke fået den lavet. Det er nu rykket op på prioriteringslisten, fordi jeg igen lige blev mindet om, hvor heldig jeg er, at København er en time væk fra min hverdag. Jeg flyttede fra København for ca. ti år siden, men jeg har boet i København i ti år, og eftersom jeg bor i provinsen en times tid fra vores hovedstad, og stadig har rigtig mange af mine venner derinde, går jeg ofte i Købehavns smukke gader og stræder – enten pga. job eller fornøjelse. Anyway, der kommer meget snart en rejsebeskrivelse af vores smukke hovedstad her på rejsebloggen. Indtil da, læs lige, hvad Lonely Planet skriver om vores hovedstad.

Udnævnelsen fra Lonely Planet skete i forbindelse med, at forlaget netop har offentliggjort en top-10 over de bedste byer at besøge i 2019. Udnævnelsen af København som ”Best in Travel Cities for 2019” er foretaget af ca. 3.000 destinationseksperter, som alle bidrager til Lonely Planets destinationsbeskrivelser. Men hvem ved, måske det kan føre mere med sig. Turisterne behøver jo da ikke kun besøge København, nu de er i lille Danmark. Der er så mange andre smukke steder også, som måske flere og flere vil få øje på, hvis de alligevel skal et smut forbi hovedstaden.

København er kåret som nummer et foran den kinesiske storby Shenzhen og Novi Sad i Serbien. Ligesom byerne Miami, Kathmandu, Mexico City, Dakar, Seattle, Zadar og Meknès må vige pladsen for København.

Hos Lonely Planet har man bla. Lagt vægt på Københavns utrolig høje gastronomiske niveau, ikke blot hvad på Michelin-niveau, men også hvad angår street-food på Refshaleøen. Derudover er Tivoli nævnt, og begejstringen for dansk arkitektur og design er ikke blevet mindre med tiden, og man elsker blandingen af de gamle gader og ny arkitektur og design, der ses mange steder i København. Derudover er dommerpanelet imponeret over skibakken på Amager, ligesom byens cykelkultur, og det rene badevand i havnen gør indtryk. Det handler alt i alt om byens DNA – byens livsstil.

Til de af jer, der ikke kender Lonely Planet (det er nok ikke så mange). Lonely Planet er et australsk forlag, der blev grundlagt i 1972. Lonely Planets digitale kanaler over 122 mio. besøgende om året, og der er mere 500 mio. hjemmeside-visninger om året. Forlaget specialiserer sig i at udgive rejsebøger, herunder særligt til backpackere, der har et begrænset budget, når de rejser.

Læs, hvad Lonely Planet skriver her, og se deres lille film om København.

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities?