Rejseblog

Hej igen (allerede). Jeg poster meget mere om kort tid, har fået skrevet en del, og mangler stadig meget, men det kommer (har været mange steder, der endnu ikke er på bloggen), og er i skrivende stund bestemt også i gang med at planlægge nye eventyr 😉

Nå, men nu er det jo så ingen hemmelighed, at jeg er vild med at rejse, og derfor blev jeg også så glad for at se, at man får, som i helt gratis, et rejsegavekort, hvis man leaser eller køber en bil i næste weekend hos Toftegaard Exclusive. Nu er jeg jo godt med på, at står man ikke og skal  lease eller købe en bil, er det ikke en god handel, men har man nu alligevel besluttet at bilen skal skiftes ud, og man vil enten lease eller købe en ny, er det sgu’ da et godt tilbud, og så kunne jeg da lige så godt videreformidle info til jer.

Så altså, hvis du har besluttet eller blot overvejer at lease en ny bil, skal du nok smutte forbi Toftegaard Biler/Exclusive i næste weekend, fordi det er altså i de to dage, at man får et rejsegavekort på hele kr. 10.000, hvis man leaser en bil lørdag eller søndag den 12./13. januar 2019.

Hvis du vil vide mere om Toftegaard Biler/Toftegaard Exclusive, kan du gå ind på deres hjemmeside www.toftegaardbiler.dk – ellers kig forbi hos Toftegaard Biler/Exclusive i Holbæk.

For god orden skyld, vil jeg lige nævne, at jeg ikke er betalt for at formidle indlægget her – jeg synes bare idéen er virkelig god. Hvis man nu alligevel overvejer at lease/købe bil, eller ved, at man skal, kan det da være værd at tage med i overvejelserne, at man får et rejsegavekort forærende på 10.000 kr. Og er man ikke interesseret, så er den jo ikke længere (og man kommer nok ud at rejse alligevel). 😉

I sidste uge læste jeg, at København er verdens bedste by at besøge. I hvert fald ifølge den både kendte og anerkendte rejseguide Lonely Planet. De placerer nemlig København som nummer 1 på listen over de storbyer, rejseguiden anbefaler at besøge i 2019. Jeg kan kun erklære mig enig. Jeg elsker København. Faktisk har jeg længe haft i tankerne, at jeg ville lave en rejsebeskrivelse af København, ligesom jeg har gjort, og stadig gør, til så mange andre fantastiske steder i verden, men jeg har altså endnu ikke fået den lavet. Det er nu rykket op på prioriteringslisten, fordi jeg igen lige blev mindet om, hvor heldig jeg er, at København er en time væk fra min hverdag. Jeg flyttede fra København for ca. ti år siden, men jeg har boet i København i ti år, og eftersom jeg bor i provinsen en times tid fra vores hovedstad, og stadig har rigtig mange af mine venner derinde, går jeg ofte i Købehavns smukke gader og stræder – enten pga. job eller fornøjelse. Anyway, der kommer meget snart en rejsebeskrivelse af vores smukke hovedstad her på rejsebloggen. Indtil da, læs lige, hvad Lonely Planet skriver om vores hovedstad.

Udnævnelsen fra Lonely Planet skete i forbindelse med, at forlaget netop har offentliggjort en top-10 over de bedste byer at besøge i 2019. Udnævnelsen af København som ”Best in Travel Cities for 2019” er foretaget af ca. 3.000 destinationseksperter, som alle bidrager til Lonely Planets destinationsbeskrivelser. Men hvem ved, måske det kan føre mere med sig. Turisterne behøver jo da ikke kun besøge København, nu de er i lille Danmark. Der er så mange andre smukke steder også, som måske flere og flere vil få øje på, hvis de alligevel skal et smut forbi hovedstaden.

København er kåret som nummer et foran den kinesiske storby Shenzhen og Novi Sad i Serbien. Ligesom byerne Miami, Kathmandu, Mexico City, Dakar, Seattle, Zadar og Meknès må vige pladsen for København.

Hos Lonely Planet har man bla. Lagt vægt på Københavns utrolig høje gastronomiske niveau, ikke blot hvad på Michelin-niveau, men også hvad angår street-food på Refshaleøen. Derudover er Tivoli nævnt, og begejstringen for dansk arkitektur og design er ikke blevet mindre med tiden, og man elsker blandingen af de gamle gader og ny arkitektur og design, der ses mange steder i København. Derudover er dommerpanelet imponeret over skibakken på Amager, ligesom byens cykelkultur, og det rene badevand i havnen gør indtryk. Det handler alt i alt om byens DNA – byens livsstil.

Til de af jer, der ikke kender Lonely Planet (det er nok ikke så mange). Lonely Planet er et australsk forlag, der blev grundlagt i 1972. Lonely Planets digitale kanaler over 122 mio. besøgende om året, og der er mere 500 mio. hjemmeside-visninger om året. Forlaget specialiserer sig i at udgive rejsebøger, herunder særligt til backpackere, der har et begrænset budget, når de rejser.

Læs, hvad Lonely Planet skriver her, og se deres lille film om København.

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities?

Hvis man spørger mig, er noget af det bedste i verden at rejse og opleve. Tage på eventyr. Men er man taget af sted for at holde ferie, skal man altså også huske, at slappe lidt af. Hvem kender ikke et par stykker, der burde slappe lidt mere af på ferien, i stedet for, at skulle opleve alt på en uge eller to. Omvendt gider jeg altså heller ikke bare lave ingenting i flere uger, det bliver sgu’ kedeligt. Det er en perfekt kombination af eventyr og afslapning, jeg elsker ved at rejse. Jeg kan godt lide at være aktiv, også på mine rejser, men husker også at slappe af.

Men det der med en hviledag, gerne flere, selvfølgelig afhængig af, om man er af sted en forlænget weekend eller tre uger fx, ligesom det afhænger af, hvilken slags ferie, man er taget på. Men det er slet ikke så tosset endda at huske på, at man ofte har en travl hverdag, og nu har chancen for at slappe lidt af.

Man vælger det perfekte sted, booker rejsen, og glæder sig ellers til, man skal af sted. For nogle kan det være en rejse, man glæder sig til i l lang tid, andre rejser måske ofte, men fælles er forventningens glæde dog oftest. Man har undersøgt alt det, man gerne vil se, og man får travlt, for der er jo meget. Men kender I følelsen at komme hjem fra en ferie, og så egentlig have brug for ferie? Men sådan behøver det altså ikke at være. Du skal bare sørge for en hviledag. Det lyder da egentlig slet ikke så tosset vel? Faktisk er min datter mega god til at huske på den slags. Hun elsker at rejse, elsker at opleve, og er med på, at vi skal se alt muligt, men hun vil også, at vi nogle dage, når vi er af sted, ingenting skal. Ingenting har planlagt, og vil man ligge i poolen eller ude i havet på en luftmadras dagen lang, bestille room service og se film på terrassen, eller læse en god bog i hængekøjen, så gør man det. Faktisk er noget af det, jeg nyder aller mest ved ferie, at der ingen tider er, der skal overholdes. Næsten ikke, i hvert fald. Vores hverdag er rigeligt fyldt med kasser, hvori man skal passe alt ind, fordi alt i vores samfund er bygget op omkring skemaer, kasser og tider. Jeg er tidsoptimist, og er i øvrigt slet ikke bygget til den slags samfund, men jeg indordner mig (for det meste), men når jeg har ferie, vil jeg saftsuseme ikke! Der vil jeg/vi gøre, hvad jeg/vi har lyst til – det er vel hele idéen med ferie.

Det magiske ord er virkelig hviledag. Man har faktisk brug for det. Men mange lytter ikke, og farer så meget rundt i deres ferie, at de bliver helt udmattede, og altså har brug for ferie, når de kommer tilbage til hverdagen. Både hjerne og krop har brug for en pause, og det gør folk selvfølgelig på forskellig vis, nogle slapper af, når de løber, farer rundt og oplever osv. mens andre hellere vil ligge ved en pool dagen lang, men ens for alle er altså oftest, at man har brug for en pause, og bare lave ingenting indimellem.

Jeg ved, at flere er nogle dage, måske endda uger, om rigtig at slappe af, når de endelig holder ferie, og så er det måske ikke mest hensigtsmæssigt at proppe 400 ting ind i ferieprogrammet, der skal nås på to uger. Jeg er heldig, for jeg slapper af, fra jeg sidder i bilen mod lufthavnen. På det tidpunkt har jeg lagt alt arbejde fra mig, og koncentrerer mig om at nyde min ferie. Juicen eller kaffen i lufthavnen, den glade snak, tiden til hinanden begynder allerede der. Og det er netop tiden med familie og venner – dem, man har valgt at bruge tiden på en ferie med, der er afgørende. Jeg er taget på ferie for at være sammen med dem. For at have tid til og med dem, uden indblanding fra tiden og alt muligt andet.

Men faktisk er der mange ting, der skal arrangeres i forbindelse med en rejse. Nogle køber pakkerejser, mens andre bedst kan lide at booke fly og hotel selv. Måske skal man leje en bil, eller i hvert fald finde ud af, hvordan man kommer fra lufthavn på anden vis med mindre, man er på charter, og det er inkluderet.  Jeg elsker at booke rejser, men for nogle er det altså knap så sjovt. Anyway, når du endelig er på din drømme destination, så smæk da benene op og slap lidt af. Tingene render jo ingen vegne, og de oplevelser du (og din familie og/eller venner) skal have, bliver så meget bedre, hvis du/I er friske.

Oftest er kvalitet altså også bedre end kvantitet. Fedt, at du har faret rundt 25 steder i Paris, hvis du ikke rigtig har haft tid til at opleve og nyde det? Nydt byen. Sådan rigtig været der. Så hellere vælge de ting ud, der har højeste prioritet, brug tid på dem og hyg jer. Nyd det, sæt jer og drik en kop kaffe på en lokal café, spis en is, smid sandalerne, og sæt fødderne i græsset i parken sammen med alle de lokale. Kig rundt, og bare vær til stede. Så vil du finde ud af, at det var en god prioritering, du der gjorde. Og nej, måske når du ikke alt. Eller det gør du helt sikkert ikke. Men så er der jo en glimrende undskyldning for at vende tilbage til stedet igen, hvis det ellers er et skønt sted.

Der er mange måder at slappe af på, og jeg/vi slapper af med mange forskellige ting, når vi rejser på ferie. Nogle er meget mere aktive end andre, og jeg har aldrig rigtig været til bare at ligge ved poolen dagen lang, men sådan er vi jo så forskellige. Jeg slapper også af, når jeg er aktiv og oplever en masse, men sådan slappe helt af, hvor man faktisk føler, at man ikke har lavet noget, det har vi alle brug for indimellem – også når vi er på ferie.

 

Så er vinderen af en overnatning på Gaardhotellet i Kærby ved Kalundborg fundet. Juhuuu. Jeg elsker, når man kan gøre nogle mennesker glade;-)

Gaardhotellet oser af stemning, og man har her, i den grad, formået at skabe et hotel, der er hyggeligt, men også af æstetisk er værd at se på. Derudover er værterne super søde og hjælpsomme, og det vil derfor være svært ikke at få et skønt ophold på Gaardhotellet.

Nå, vi må til det. Vinderen. Rigtig mange har deltaget i konkurrencen, både her, på En Stemme i Provinsen og på Gaardhotellets Facebookside. Men nu har vi fundet en vinder, og vinderen er Dennis Kenneth Jensen.

Stort tillykke, Dennis – jeg håber, at du og din kæreste, Louise Hjuler, får et skønt ophold på Gaardhotellet 😉

Vinderen har fået direkte besked.

Nedenfor kan du se lidt billeder fra Gaardhotellet. Vil du vide mere, gå da ind på www.gaardhotellet.dk

 

 

Jeg bor jo i provinsen. Her er ret hyggeligt. Jeg elsker at rejse, men jeg vil også gerne have, at folk rejser til Danmark – ikke kun til København, der er en fantastisk by, men også til resten af Danmark, herunder Vestsjælland, for her er så skønt. De skal se, hvad jeg ser. Skøn natur og søde mennesker. Derfor har jeg i samarbejde med Gaardhotellet i Kærby ved Kalundborg lavet en lille Giveaway.

Vind en overnatning på Gaardhotellet i Kærby ved Kalundborg. Vestsjælland er skøn, og vi vil så gerne ha’, at du bli’r lidt længere 😉 Naturen er fantastisk, Kalundborg er omgivet af hav, skove og marker. I Kalundborg har Charlotte og Eskild Junge åbnet det lækre Gaardhotel for nogle år tilbage, og gennem årene fået mere og mere succes. De har nu bygget til, så der er flere værelser, men stedet er stadig hyggeligt på den der familiære måde. De har i den grad formået at skabe et hotel, der oser af stemning, men også af æstetik. Noget, man ikke tidligere har været så god til på disse kanter.

Hotellet henvender sig primært til erhvervslivet, og Gaardhotellet har da også rigtig mange udenlandske gæster boede fra især Novo Nordisk og Novo Zymes. Men der er også plads til andre, hvis man har lyst til at bo på et lidt anderledes hotel med sans for æstetik, det danske ’hygge’ og ikke mindst søde værtsfolk. Gaardhotellet henvender sig dog kun til voksne.

Det lille hotel er omgivet af smuk natur og ligger cirka fire kilometer fra Kalundborg midtby. Der er gæstekøkken, hvor man selv kan medbringe mad og tilberede det i køkkenet. Man kan også bestille aftensmad – mandag til fredag, eller køre en tur til Kalundborg for at spise. Jeg kan anbefale Restaurant Naes blandt andre.

Kunne du tænke dig at komme en tur til Kalundborg, eller bor du i området, og kunne bare godt bruge en overnatning sammen med en veninde eller din kæreste, mand, hustru etc., så må du altså også gerne være med i konkurrencen.

Sådan deltager du:

  • For at deltage i konkurrencen skal du, i kommentarfeltet, skrive navnet på den person, du gerne vil vinde en overnatning på Gaardhotellet med og gerne fortælle, hvorfor I gerne vil en tur til Kalundborg, eller bare har lyst til en overnatning væk hjemmefra.
  • Like opslaget her samt RejseVingers og Gaardhotellets Facebookside.
  • Du er velkommen til at dele opslaget, men det er ikke et krav.
  • Du kan også følge Rejsevinger og Gaardhotellet på Instagram på Rejsevinger og Gaardhotellet.

Konkurrencebetingelser:

  • Vinderen trækkes efter, at konkurrencen afsluttes onsdag den 17. oktober 2018.
  • Vinderen offentliggøres på Rejsevingers Facebookside.
  • Præmien er en overnatning for to på Gaardhotellet i Kærby ved Kalundborg. Enten et dobbeltværelse for to personer, eller to enkeltværelser.
  • Præmien kan ikke ombyttes til kontanter, eller ombyttes til andet.
  • Hører jeg ikke fra vinderen inden kl. 12 torsdag den 18. oktober 2018, forbeholder jeg mig retten til at trække en ny vinder.

Denne konkurrence er ikke lavet af Facebook, og Facebook er på ingen måde tilknyttet eller forbundet med administration af konkurrencen.

Nedenfor kan du se lidt billeder fra Gaardhotellet. Vil du vide mere, gå da ind på www.gaardhotellet.dk

 

 

Airbnb, Homeaway osv. Kært barn har mange navne. At leje et privat hjem, lejlighed eller værelse er blevet enormt populært, når man rejser ud i verden. Jeg har selv gjort det mange gange efterhånden, og har været meget begejsret, men desværre er der også nogle, der har haft dårlige oplevelser med den måde at holde ferie på. Jeg kender fx en, der i sommer havde lejet et hus i Grækenland sammen med kæreste og venner, og da de kom til huset, eksisterede det ikke Det burde ikke kunne ske, når man vælger et ordentligt bureau med styr på tingene, og det er selvfølgelig yderst sjældent, at man er så uheldig, men ikke desto mindre, så skete det. Derfor har jeg lige lavet en liste med ting, der er gode at huske på, INDEN du booker.

En virksomhed som Airbnb, hvilket nok er den mest kendte af dem alle (jeg skal nok give jer fif til andre sider også), har lejet boliger ud mere end 300 mio. gange inden for de sidste ti år. Det er alligevel en sjat. De har boliger i 191 lande. Jeg ville altid vælge bureauer, jeg har tillid til, og ikke nogle, hvor der er rod i sagerne. Læs mere nedenfor.

Hvis man spørger mig, får man, ved at leje en privat bolig gennem et udlejningsbureau, mulighed for at opleve noget mere autentisk, end man nok ville på et hotel. Jeg var lidt skeptisk første gang, da jeg jo var vant til hoteller, men jeg blev altså positivt overrasket. Ikke at jeg altid benytter Airbnb eller en af de andre udbydere, når jeg rejser, for jeg elsker stadig hoteller også. Det er vel sådan en god blanding, for mit vedkommende, tænker jeg. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Anyway, listen med ting, du skal huske på, kommer her.

Vær konkret, når du søger

Når man skal booke et hus eller en lejlighed, og hvad enten det er hos Airbnb, Homeaway, VRBO etc., skal du vide, hvad du søger – helt konkret. Hvis du ikke indskrænker det, bliver du bare forvirret, og finder ikke, hvad du søger efter. Fx har Airbnb mere end 4 mio. ejendomme over hele verden.

Hvilken by, bydel, hus, lejlighed eller? Derudover hvor mange værelser, badeværelser, hvor mange rejsende er i, er der børn, hvad må det koste, og så er der eller en bunke filtre, man kan sætte på, så man afgrænser sig endnu mere. Fx skal der være pool, på strand, WIFI, ikke ryger osv. Kort sagt, vær så specifik som muligt. Jo mere specifik du er, jo større sandsynlighed er der for, at du finder, hvad du søger.

Billeder er ALTID godt

Jeg ville aldrig leje noget, hvis jeg ikke kunne lide billederne fra stedet. Og ja, billeder kan snyde, men oftest er de da en ret god indikation på, om det er noget man har lyst til at bo i nogle dage/uger eller ikke. Generelt ville jeg være meget påpasselig, hvis der ingen billeder er eller billeder af dårlig kvalitet på et hus eller en lejlighed, som jeg skulle leje. Jeg kigger klart efter, at der er mange billeder af ejendommen, gerne af rummene fra flere vinkler, så tænker jeg, at udlejer intet har at skjule. Igen, tænk over, om bureauet virker til at have styr på tingene, og den udlejer, du overvejer, ligeså.

Læs anmeldelserne – grundigt

Hvad andre siger, er ikke altid skidt. Jeg læser altid en hel del anmeldelser, inden jeg booker. Det er jo klart, at værten altid vil give et godt indtryk at hans/hendes bolig, men når folk, der har boet der, beskriver stedet positivt, er det en meget mere sikker indikator, for mig, på, at det er et godt sted. Er der mange, der nævner de samme problemer med boligen, er der nok noget om det, men det behøver jo ikke at betyde, at du ikke skal leje den. Er problemet fx, at der ingen AC er, men du rejser om vinteren, hvor det er 15 grader det pågældende sted, er det måske ikke så afgørende for dig. Derudover er der altid brokkehoveder, og fordi et par stykker skriver negativt om boligen, er det jo ikke ensbetydende med, at det er et skidt sted. Det kan jo være, at mange samtidig skriver rigtig pænt om stedet. Skriver mange mennesker derimod, at der er beskidt i boligen, ville jeg finde et andet sted. Endelig er det også en vigtig faktor for mig, at der er mange anmeldelser af boligen, for det giver mig et indtryk af, at udlejer har været i branchen længe, og ved, hvad han/hun har med at gøre.

Læs – ALT

Jeg er datter af en jurist, så jeg har lært altid at læse alt, hvad der bliver præsenteret for mig af vigtige papirer, også det med småt. Der er måske ting, du tager for givet, fordi du er vant til det, mens det er anderledes i andre lande. Kort sagt: Ha’ styr på det hele, og får du ikke, hvad du er blevet lovet (hvilket står sort på hvidt på papirer), kan du bede om, at få refunderet dine penge.

Inden du booker en bolig, tjek da nabolaget ud. Benyt et online kort ud fra oplysninger fra udlejningssiden, og find ud af, hvordan du kommer fra a til b, hvor lang tid, det tager, og hvad det koster, ligesom hvad der er at se i området, er der restauranter, butikker etc. Fx havde jeg engang fundet et sted i Wien, der var lækkert og til en god pris, men da jeg så, hvor besværligt det var at komme ind til centrum, droppede jeg det, og fandt noget bedre.

Snak med din vært – altid

Om det er i tlf., eller via mail, er ikke så afgørende, men kontakten er vigtig, synes jeg. Faktisk indikerer din værts kommunikation ofte, hvordan deres tilgang til det at leje ud, er. Går der flere dage, hvor de ikke svarer dig, gad jeg ikke spilde tid på det, med mindre, der selvfølgelig var en rigtig god grund. Generelt skal man have svar inden for et døgn. Derudover er det bare rart at finde ud af, hvad det er for et menneske, du lejer din bolig af. Det kan jeg i hvert fald godt lide, og det finder man hurtigt ud af ved fx lige at skrive lidt sammen med dem, hvis du har spørgsmål  osv. Mavefornemmelsen kan man stort set altid regne med. Jeg føler altid efter, og er den der ikke, lejer jeg ikke boligen. Sådan har jeg det i øvrigt også med område, hotel, flyselskab osv.

Når først du har booket en bolig, er det faktisk også en god idé at holde kontakt, det kan der ofte komme noget rigtig godt ud af. De kan måske hjælpe med noget, du gerne vil se i lokalområdet, svare på spørgsmål om området osv.

Husregler – overhold dem!

Det er selvfølgelig meget vigtigt, at du som gæst i en andens bolig respekterer de regler, der nu måtte være. Tænk over, hvad du selv ville forvente, hvis det var din bolig. Derudover kan værten også rate dig på Airbnb. Det er ikke alle steder, man kan rate gæsten, men det kan man altså her, og det er ret uheldigt, hvis du gang på gang får en dårlig rating, fordi du er en dårlig gæst. Det kan sagtens betyde, at andre i fremtiden ikke vil leje ud til dig.

De tre steder, jeg altid lejer igennem er: Homeaway.com, Airbnb.com og VRBO.com Der er flere, men det er dem, jeg umiddelbart har tillid til, og har gode oplevelser med, og de dækker, indtil nu, rigeligt mine behov ude i verden.

Nedenfor kan I se et par steder, jeg har boet med ovenstående udlejningsbureauer, og været godt tilfreds.

Anna Maria Island, Florida, USA

Amsterdam, Holland.

Skiathos, Grækenland.

 

At besøge nye steder er altid skønt, men det er det altså ikke altid at rejse dertil. Jeg kan ret godt lide lufthavne, og stemningen der, men jeg er faktisk ikke fan af at flyve. Jeg ser det som en nødvendighed for at komme fra A til B, men visse flyselskaber er virkelig ringe at flyve med i min optik. Heldigvis har flere flyselskaber faktisk fundet nøglen til en mere komfortabel rejse for mig.

Det er ingen hemmelighed, at jeg nyder de gange, jeg rejser på Business Class, eller endda har været så heldig at flyve på 1. klasse, men ærligt, så gider jeg ikke bruge SÅ mange penge på en flybillet, når jeg kan bruge dem på oplevelser på destinationen i stedet, og man kan jo som bekendt ikke både få i pose og i sæk, med mindre man har usandsynligt mange penge selvfølgelig, men det har de fleste af os jo ikke.  Så jeg er altså en af dem, der oftest flyver monkey class, selvom jeg hader det. For det meste hader jeg den trange plads, men der er faktisk nogle flyselskaber, hvor det er væsentlig bedre at være en af dem, der tænker, at det er for mange penge at betale 25.000 kr. for 20 cm mere til benene, lædersæder, avis og muligvis opgraderet mad på plastikbakke (der alligevel smager lige så dårligt, som maden på monkey class).

Havde jeg usandsynligt mange penge, så sad jeg klart på 1. klasse på alle mine flyture, men når det nu ikke er tilfældet for hverken mig eller de fleste andre, tænker jeg, at I gerne vil høre om de flyselskaber, der faktisk er væsentligt bedre end mange andre selskaber i min optik. Der er selvfølgelig også forskel på, om man skal flyve halvanden time eller 12 timer, men komfort og god service er nu altid godt.

Jeg har fløjet med MANGE forskellige flyselskaber gennem årene, og der er STOR forskel på flyselskaber, som de fleste af jer nok også ved. Men måske du alligevel lige skal læse med, hvis du ikke kender de omtalte flyselskaber.

Mit indlæg er selvfølgelig baseret på egne oplevelser, og jeg bliver ikke betalt for at skrive, hvad jeg skriver. Blot til info.

Emirates

Jeg har før skrevet, at jeg er vild med at flyve med Emirates, og det har såmænd ikke ændret sig. Når man flyver på økonomi klassen med Emirates, føles det lidt som at flyve på business Class på nogle områder.

For det første er der generelt bare meget mere plads i deres Airbus A380 fra, hvad man er vant til hos andre flyselskaber – selv toiletterne er så store, at man ikke skal bakke ud. Deres underholdningssystem/skærme er af virkelig god kvalitet, og man kan rent faktisk både høre, hvad de siger, og se de mennesker, der taler, når man ser en film på flyveturen med Emirates. Derudover er der en masse fede muligheder på deres skærme, hvor man kan alt muligt andet, end bare at se en film. Jeg kan ikke lide flymad, men skulle jeg spise flymad, hvilket jeg meget sjældent gør (jeg skal være lige ved at dø af sult), skulle det klart være hos Emirates. Ligeledes er flyselskabet et af de få, hvor man ikke føler, at alting bliver sparet væk. Sidst men absolut ikke mindst, er servicen altid i top, og alle flight attendants er altid super søde og hjælpsomme. Endelig er det vigtigt at nævne, at man bare ikke mærker, at man flyver på samme måde, som med andre flytyper, når man flyver med A380’eren. Og det er virkelig et plus for mig, der fx hader turbulens. Men altså, det er jo ikke for sjov, at Emirates altid ligger i toppen, når der laves undersøgelser af flyselskaber.

Qatar Airways

I syv år i træk er kabinepersonalet blevet stemt ind som suverænt det bedste i Mellemøsten, men også blandt andre flyselskaber ligger de altid i toppen. Med Qatar mærker du virkelig den gode service, uanset om du flyver 1. klasse eller på monkey class. Der er god plads, og også her mærker man ikke sparerunden blandt flyselskaber. Deres skærme er også rigtig gode, og der er masser af muligheder for børn. Man kan, ligesom hos Emirates i øvrigt, snildt oplade computer, tlf. osv. fra sin siddeplads, hvor der også er fin benplads.

Singapore Airlines

Min bror og familie boede i Singapore nogle år, hvilket betød, at jeg også har fløjet en del med Singapore Airlines, som også er et af mine yndlings flyselskaber. De er kendt for deres uovertrufne kundeservice, og den er god nok. Næsten lige meget, hvad du har brug for, skaffer de det på flyturen med Singapore Airlines (inden for rimelighedens grænse naturligvis). Men man kan virkelig mærke, at det handler om at gøre flyveturen komfortabel for deres kunder. Pladsen er også fin her (jeg går meget op i at have plads, når jeg flyver).

Thai Airways

En af mine bedste veninder boede i Thailand i 13 år, så I kan nok selv regne ud, at jeg har været mange gange i Thailand. Oftest fløj jeg/vi med Thai Airways eller Singapore Airlines. Hos Thai er det ligesom hos flere af de førnævnte, at økonomiklasse føles som businessclass hos andre flyselskaber, på flere områder i hvert fald. Også her fungerer deres underholdningssystem, og derudover er der også her bedre benplads på et økonomisæde, end hos mange andre flyselskaber, og man sidder godt i deres sæder.

Turkish Airlines

De flyver til rigtig mange destinationer, hvilket er en fordel, hvis man nu er typen, der godt kan lide altid at flyve med det samme flyselskab. Kabinepersonalet er venligt og serviceminded. Også her sidder man godt i deres sæder, der kan lænes godt tilbage, og de serverer snacks selv på korte flyvninger. De har også ry for at være ret præcise, og det er jo altid godt, hvis man skal nå et fly eller et møde. Endelig har de ofte ret gode tilbud på deres billetter, og man kan faktisk få lige så billige billetter med Turkish Airlines, som med ’low budget’ flyselskaber.

Det, der ikke måtte ske, skete for mig på min forrige rejse. Faktisk er jeg sikker på, at alle der rejser med fly (med mindre de har deres eget), har tænkt netop den tanke. Nemlig, bare min kuffert ikke kommer på bagagebåndet helt åben. Det gjorde min så.

Ydermere var den undervejs via tre lufthavne, så aner ikke, hvor skaden er sket. Anyway. Der stod jeg så med min kuffert, med tøj hængende ud fra kuffertens sider, en bh på bagagebåndet (klassisk) og kiggede frustreret på de andre passagerer i lufthavnen, der selvfølgelig stod med en fin hel kuffert fra bagagebåndet. Og ja, det er typisk, at det sker for mig, men omvendt med alle de rejser, jeg har foretaget i mit liv, er det måske alligevel heldigt, at det først skete nu.

Nå, men pointen med indlægget her er altså, at jeg har købt de her smarte bælter/remme til kufferten, som flere af jer kloge mennesker sikkert har brugt de sidste tyve år, men der er garanteret også nogle som mig derude, der ikke altid liiige får tænkt på alt det praktiske.

  

De er altså smarte. For det giver lige en ekstra sikkerhed, når man ikke helt stoler på lynlåsen i kufferten, og nej, jeg havde ikke proppet min kuffert helt vildt. Kufferten var ikke gammel og mørnet, faktisk kun et år gammel, og er en Samsonite, hvilket er et mærke, som jeg har ret god erfaring med ellers.

Men udover de her smarte bælter/remme til kufferten, kan jeg også anbefale covers til din kuffert. Jeg har selv brugt dem de sidste par år, og de har virkelig beskyttet min kuffert mod de værste skrammer og mærker fra de mennesker, der på brutal vis smider rundt med vores kufferter i lufthavnene rundt omkring i verden.  At jeg så også har valgt en solskinsgul kuffert, var måske ikke det klogeste valg, men den er flot. I øvrigt var det også coverets skyld, at kufferten var bare lidt lukket til, og nok har reddet nogle af mine ting for at ende sine dage i forskellige lufthavne.

 

Man kan blandt andet købe dem på nettet. Amazon.com eller Amazon.co.uk har mange, men også andre hjemmesider. Søg på covers til kufferter, og der kommer en masse frem. Dog af varierende kvalitet. Remmene/bælterne kan man købe hos diverse kuffertforhandlere, men ofte meget billigere hos fx Flying Tiger, Normal og på nettet.

Håber, at det betyder, at ingen af jer skal modtage jeres kuffert ved bagagebåndet, som tilfældet var for mig på min tur til USA. Det var godt nok træls. Jeg har selvfølgelig rejst siden, uden problemer, men jeg går altså også med både “livrem og seler” nu. 😉

Fortsat rigtig god sommer til jer alle, hvad enten I er hjemme eller et sted ude i verden!

Vinderen af et Skin Tightening behandlingsforløb  hos Cosmo Laser & Skønhedsklinik er fundet. Inden jeg røber, hvem den heldige vinder er, så husk, at der lige nu (hele juni) er tilbud på deres Skin Tightening behandlinger hos Cosmo Laser & Skønhedsklinik. Overvejer du derfor at prøve en behandling, skal du slå til, inden kalenderen hedder juli, hvis du vil spare en masse penge. Siger det bare. Tjek deres side på www.cosmolaser.dk

Nå, men vi må til det. Og for en god orden skyld: Præmien består af: 3 x Skin Tightening behandlinger (ansigt og kæbelinje) hos Cosmo Laser & Skønhedsklinik til en værdi af kr. 4.950,-

Vinderen af de 3 x Skin Tightening behandling (ansigt) er Tine Lund-Bretlau. Stort tillykke, Tine. Du kan godt glæde dig. Vinderen har også fået direkte besked fra mig.

Lidt om selve behandlingen

Det er en del af din naturlige aldringsproces, at hudens kollagen produktion falder, og at løs hud og aldersbetingede rynker opstår. Huden drager “sydpå” hvilket bl.a. giver løs hud i underansigtet omkring hagen, hals og kæbe. Med skin tightening laserbehandlingen opvarmes hudens væv, hvilket giver en let opstramning. Du kan få skin tightening i ansigt, på hals og bryst. Normalt anbefaler Cosmo Laser 3-6 behandlinger med 1-2 måneders mellemrum for at opnå et optimalt resultat. Resultatet, som vil være et strammere og mere fast væv, indtræffer først langsomt hen over de efterfølgende måneder. Varigheden varierer fra 6-12 måneder, så vi anbefaler at du holder resultatet ved lige med 1-2 behandlinger årligt.

Lyset og varmen fra laseren ledes ned til din hud gennem et lag cooling gele, som sikrer kontakt mellem hud og laser. Man vil mærke varme spredes i huden, opvarmningen er kortvarig og forbigående. Behandlingen er ikke smertefuld, hvis du spørger mig. Jeg har selv fået flere skin tightening behandlinger hos Cosmo Laser, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe – nogensinde. Jeg får behandlinger, som de anbefaler, og holder så en pause en tid, hvorefter jeg får et par behandlinger igen.

Husk, at du, inden din første behandling, skal til en gratis og uforpligtende konsultation hos en af sygeplejerskerne/lægerne hos Cosmo Laser.

Indlæg er sponsoreret.

At rejse er fantastisk. Det udsagn, tror jeg faktisk, at alle jer, der læser med på min blog, er ret enige med mig i. Men uanset, om man er rejsevant eller ’rookie’ på området, er det altså de samme ting, man har tendens til at gøre forkert (igen og igen). Det må vi gøre noget ved.

Jeg har tænkt en del over det, fordi jeg netop har rejst i mange år på forskellig vis; som barn med min familie, med veninder, kærester, alene som backpacker, som voksen med familie (med barn/børn), i forbindelse med job osv. Jeg har rejst til mange forskellige steder på kloden, på mange forskellige måder, og i hvert fald også på mange forskellige prisniveauer. Men én ting gik igen – mine fejltagelser. Nu har jeg gjort noget ved det. Eller. Jeg har gjort alt, hvad der står i min magt for at ændre de ting, der generer mig, men jeg er ikke den helt store planlægger fx, så visse ting forbliver det samme (og gudskelov for det). Sådan kan jeg lide det, men vi er jo alle forskellige.

Anyway, jeg vil rigtig gerne dele mine erfaringer med jer. Måske du allerede nu nikker genkendende til, hvad jeg skriver, eller måske du bare ikke aner, hvad jeg snakker om, men gør det, når du har læst nedenstående.

 1. Du forsøger at presse for mange destinationer ind på én rejse

Du kender garanteret også typen, der rejser på ferie i to uger, og når de er tilbage, har de besøgt ni byer. NI byer. Og du tænker på, hvordan i al verden de dog har nået alt det, oven i købet på en såkaldt ferie. Altså det lyder jo fedt i teorien, og jeg er netop en af dem, der faldt i den fælde førhen. Fordi jeg higede så meget efter at opleve. Opleve nye steder. Men jeg er blevet klogere. Når man tænker på al den tid, der går med bilkørsel (med mindre det selvfølgelig er en del af turen, og man elsker den del), tog, fly, venten osv., er der ikke megen tid i hver by til sådan virkelig at opleve den, og samtidig nyde livet. Jeg har derfor lært at prioritere min tid, og vælge de destinationer ud, som jeg helst vil se, og så må de andre vente til næste gang.

Derudover er det en rigtig god idé at læse andre rejsendes vurdering af den by, som du gerne vil besøge. I dag er der masser af den slags beretninger på nettet. Find ud af, hvad de anbefaler, så du får en idé om, hvad der skal til for, at du virkelig når at opleve byen, og få det ud af det, som du gerne vil (der er jo selvfølgelig forskellige forventninger). Jeg kan fx rigtig godt lide at opleve og se en masse, når jeg er et nyt sted, men jeg vil også have tid til at slappe af og nyde det. Måske en bestemt plet i byen er fantastisk, og så gider jeg ikke halse videre, fordi jeg har en stram tidsplan, der skal overholdes. No way. Jeg vil have tid til at sidde på en lille skæv stol på en lille hyggelig café, hvor de laver deres egen frisklavede lemonade. Den vil jeg nyde, mens jeg lytter til de lokale snakke, og ser på børnene gynge i parken overfor, alt imens en doven solstråle rammer mig i ansigtet. Den slags skal der være tid til. Sørg for at smide den kostbare tid i ’skemaet’ til at slappe af også. Ellers er der ikke meget ferie over ferien, hvis du stresser rundt for at nå det hel på den halve tid. Så tænk over, hvad du virkelig gerne vil se, prioriter det, og husk at slappe af og nyd livet, du er jo på ferie. Resten må vente.

2. Du bruger al for meget tid på at stå i lange køer

Den har jeg også været mester i, dog med det resultat, at jeg ofte måtte vende tilbage på et mere favorabelt tidspunkt, da mit liv simpelthen er for kort til at stå i kø. Jeg gider det ikke. Jeg ved ikke med dig? Men sådan har de fleste det vel. Den har jeg derfor handlet på, og er nu strategisk smart, når jeg skal se forskellige steder/attraktioner rundt omkring i verden, hvor der ofte er en 2-300.000 andre, der har fået samme brillante idé som mig, fx at skulle op i Eiffeltårnet, Empire State Building eller Burj Khalifa.  Men i dag har langt de fleste af de store attraktioner fast-track muligheder. Dvs. at du på nettet (hjemmefra eller i hvert fald, inden du står i køen) køber dig adgang til fx et bestemt tidspunkt og så skal du ikke stå i kø, men kommer frem med det samme. Ofte kan du bestille fast tracks direkte på de forskellige seværdigheders hjemmesider, og ja det koster lidt mere, men det er alle pengene værd. Skulle den seværdighed, du gerne vil se, ikke tilbyde fast track, reservation eller andet, er det altid en god idé at dukke op, når de lige har åbnet op for dagen, da man ofte kan være heldig, at køen på det tidspunkt er meget kort.

3. Du har tendens til at forblive i din komfort zone

Hvem har ikke det? Jeg mener, jeg er umiddelbart ikke typen, du ville tænke havde brug for det, men jeg er også faldet i den. I dag er jeg dog blevet meget bedre til at udfordre mig selv (nok fordi jeg er blevet ældre, men der skal jo også være nogle fordele ved det). Som sådan er der jo heller ikke noget galt med, at man søger sin komfort zone. Men du bliver så glad, når du har gjort noget, du normalt ikke ville (turde) gøre. Det betyder altså ikke nødvendigvis, at man skal springe ud med faldskærm eller bungy jumpe fra en helikopter. Her tænker jeg faktisk blot på de mere enkle ting, såsom at gå på opdagelse alene en dag, hvis du er vant til, at der altid er nogle med dig. Eller bestille kaffe på italiensk på en kaffebar i Rom, fordi du gerne vil øve dit rustne italienske. Men ikke mindst, at man vælger en ny destination, et sted, hvor man ikke føler sig hjemme (læs: tryg og hjemmevant), hvor man ikke kender al ting, hvor man ikke ved, hvor man skal spise om aftenen, hvor man skal handle, hvor den gode strand ligger, den bedste shoppinggade osv. Som man fx gør efter 13. gang i den samme by på Tenerife.

En af mine bedste veninder har boet i Thailand i 13 år (hun er kommet hjem), hvilket betød, at vi ofte prioriterede at besøge hende og hendes familie, men da vi også gerne ville opleve resten af verden, blev det til, at vi hver vinter, når programmet hed Thailand, først tog en uge i et nyt land, hvor vi var kulturelle og oplevede en masse. Derefter tog vi to uger i Thailand, hvor vi slappede af, og hyggede med min veninde og co. Det var et kompromis mellem gerne at ville opleve noget nyt, men også at besøge min veninde og være et sted, hvor man bare vidste, at man følte sig godt tilpas (elsker Thailand). Der er mange løsninger, men uanset tror jeg, at det er sundt at bevæge sig uden for sin komfort zone indimellem, især når man rejser. Det udvider i den grad ens horisont, og det har vi alle godt af.

4. Tænk praktisk i stedet for at være alt for sparsommelig på din rejse (med mindre det selvfølgelig er strengt nødvendigt).

Ha! Den kan jeg sgu’ ikke bryste mig af. Sparsommelig har jeg aldrig været. Men jeg er god til at vurdere, hvad der er værd at spare penge på. Fx gider jeg ikke mellemlande flere gange end nødvendigt, når jeg rejser, da der er alt for meget spildtid, og det er møg at sidde 100 år i en lufthavn (til trods for, at jeg da ret godt kan lide lufthavne). Så vil jeg hellere betale lidt mere for flybilletten, og så komme frem til destinationen hurtigt. Men selvfølgelig kan jeg mellemlande og vente et par timer, hvis det betyder, at jeg betaler 5.500 for min flybillet, og ikke det dobbelte.  Men skal jeg fx til London, og kan spare 500 kr. ved at flyve med et selskab, der fx lander i Luton lufthavn, vil jeg langt hellere give det dobbelte, og lande i Gatwick eller Heathrow, da det også handler om logistik (og deraf også økonomi), når man skal videre ind til byen. Derudover gider jeg ikke visse lavprisselskaber, fordi de er sindssygt ringe at flyve med (og ikke altid er så lavpris-agtige, som de ser ud til ved 1. øjekast, jf. gebyr for bagage etc.) Uanset, visse ting er værd at betale lidt mere for. Det samme med fast track billetter til seværdigheder, så man undgår for meget kø, og måske er det afgørende for, om man når at se en eller tre af de ting, man virkelig gerne vil se. Er pengene små, kig da efter deals forskellige steder også.

5. Lad ikke en fejltagelse ødelægge din rejse (eller andet i livet).

Oh yes. Her er jeg SÅ meget på hjemmebane. Faktisk er det vel ikke en rigtig ferie, hvis man ikke bliver narret af en eller anden lokal? 😉 Det kan være taxachaufføren, der kender en virkelig ”god” vej, restauranten, hvor maden skulle være formidabel. Det sagde manden på fortovet da i hvert fald, da du talte med ham, men da du satte tænderne i maden, vidste du godt, at det ikke var tilfældet.  Eller måske en af de mange mennesker, der forsøger at lokke penge fra dig ved forskellige turistattraktioner, og du ender med at købe et eller andet, der slet ikke var hensigten, fordi, tjaaa et eller andet. Engang stod jeg midt i Medinaen i Marrakech, hvor jeg ventede på en juice, jeg havde bestilt på markedspladsen, og pludselig har en kvinde tegnet en Henna tatovering på min hånd (selv om jeg ved, det lyder nærmest umuligt), og så skulle hun selvfølgelig have penge. Eller dengang, hvor nogle ladyboys ville have taget et billede med mig i Thailand, og inden jeg vidste af det, var det mig, der skulle betale for et billede med dem. Jeg kunne fortsætte de gode historier (der er mange), men det har altså aldrig taget rejselysten fra mig. Tværtimod. Faktisk er det ofte de oplevelser, som jeg husker tilbage på med et smil, og kan fortælle sjove historier om, når jeg kommer hjem. Du (eller jeg) er hverken den første eller sidste turist, der bliver taget ved næsen et eller andet sted i verden, og det giver jo bare lidt flere sjove historier, og forhåbentlig laver vi kun helt den samme fejltagelse én gang.