Mauritius – øen med de mange farver

Mauritius vandt også mit hjerte. Nuvel, det er der efterhånden flere steder på denne jord, der har gjort, men til mit forsvar, er der altså også mange vanvittig lækre og smukke steder at besøge. Forrige vinter besøgte vi for første gang Mauritius, og det er bestemt ikke sidste. Jeg er meget begejstret for øen, der rummer en masse forskelligheder – og strandene på øen er flere steder MEGET smukke.

Mauritius er en østat, der ligger i det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar, og hvis der er ét rejsemål, der fortjener betegnelsen ’paradis’, er det Mauritius, der er en af det Indiske Oceans smukke ferieøer med blændende koralrev, hvide sandstrande omringet af azurblåt hav, der står i smuk kontrast til de mange grønne skove. Befolkningen på Mauritius har rødder i både Afrika, Europa og Asien, hvilket betyder et miks af kulturer, der præger østaten både kulturelt og kulinarisk. Det er jeg også vild med. Hovedstaden på øen hedder i øvrigt Port Louis.

På Mauritius er der fx mange lækre strande på den fredelige østkyst, men bestemt også i fx Grand Baie (hvor vi boede), som er den mest farverige badeby med strande, shopping og restauranter. Le Morne har lange strande, koralrev og azurblåt hav. Derudover også Flic en Flac, der er en skøn lille badeby med fine hvide strande og gode snorklemuligheder. Østkysten består af små landsbyer (her er mere fattigt end på resten af øen), men der er, som sagt, fantastisk smukke strande, hvor det dog blæser en del store dele af året, og her er lidt køligere, end på resten af øen.

Grand Baie er den mest turistbesøgte by på Mauritius med et væld af restauranter, et kæmpe supermarked og et utal af muligheder for shopping. Her er en hyggelig stemning, og der er fortov, ligesom der er på sydkysten, og det er altså rart, når der er trafik, og man fx har børn med, modsat andre steder på øen, hvor det bestemt ikke er rart at gå på vejen netop pga. trafik og manglende fortov.

Fly & hotel: Der er mange flyselskaber, der flyver til Mauritius, men vil man flyve nonstop, er Tui også en mulighed om vinteren. Priserne varierer, men ligesom med stort set alle andre destinationer, kan de sagtens finde til rimelige penge, hvis man er fleksibel og gider bruge lidt tid på at finde dem. Direkte flyvetid til Mauritius fra København er godt 12 timer. Men se efter fx. Air France og Air Mauritius, Turkish Airlines og Emirates (som det jo ingen hemmelighed er, at jeg er ret glad for).

Kombiner fx med Dubai, som er noget helt andet end ø-paradiset. Du kan selv stå for billetter og hotel, eller du kan finde pakkerejser, der har denne mulighed også. Ligesom flere rejsebureauer jo hellere end gerne skræddersyer rejsen til dig, men pas på, det kan være dyrt i forhold til, hvad du selv kan finde det til. Jeg elsker at sætte alle mine/vores rejser sammen selv. Så får jeg, hvad jeg vil have, og jeg skal have den der mavefornemmelse for et hotel, før jeg booker. Den slår aldrig fejl  -mavefornemmelsen altså;-)

Vi boede på det smukkeste hotel på nordkysten af øen, Lux Grand Gaube. Her boede vi stort set på stranden, og havde den smukkeste udsigt ud over havet. Hvis du har læst andre af mine blogindlæg, skinner det måske nok igennem, at jeg altid bor med havudsigt, når jeg er på daseferie ved havet, og det lader sig altså også gøre, uden at det behøver koste en formue. Men der er flere rigtig lækre resorts på øen, men gør først op med dig selv, hvor på øen, du ønsker at bo – både i forhold til, hvor meget liv der er, men også i forhold til strande, og hvad du ellers ønsker fra din ferie.

Generelt er det lidt billigere at bo på øst- og vestkysten, end på syd og nordkysten. På sydkysten kan man primært bo på 5-stjernede hoteller, hvilket der også er mange af nordpå, der er den mest populære destination. Men det betyder også, at mange opholder sig på resortet der, og ikke er så meget ude omkring på øen, som jeg fx kan lide at være. Jeg elsker at dase på et lækkert resort, men jeg vil altså også opleve det sted, jeg har valgt at besøge.

What to do: Først vil jeg lige sige, at der er meget at lave og se på Mauritius. Måske er der ikke så meget kulturelt, men naturoplevelser, dem er der mange af. Vi bookede i øvrigt en taxachauffør (og hans bil) hele dage af gangen, det kunne meget bedre betale sig at aftale en pris på den måde. Vi kørte med den samme chauffør, som var super hjælpsom, talte fint engelsk og vidste meget om øen, og derfor kunne vise os turister rundt.

 • Lige syd for Flic En Flac på øens vestkyst, ligger Dolswim, som tilbyder ture på havet, hvor du kan svømme med delfiner. Man tager af sted tidligt om morgen, hvor man sejler et par kilometer ud fra kysten, og følger delfinerne på afstand for ikke at stresse dem. Man kan svømme blandt delfiner, men det gode er, at delfinerne selv vælger, om de gider eller ej. Jeg er IKKE til at besøge delfiner i fangenskab.
 • På en ø som Mauritius er der gode muligheder for alle former for vandsport. Subscootere er en af de ting, man kan prøve. Du kan læse om dem
 • Ganga Talao ved søen Grand Bassin, oppe i bjergene, er det mest hellige sted for hinduerne på øen. Sagnet lyder, at i søen er der helligt vand fra floden Ganges i Indien. Her er også en 33 meter høje statue af guden Shiva. En gang om året i slutningen af februar/begyndelsen af marts afholdes hinduernes festival ved søen, hvilket betyder at mere end 500.000 hinduer valfarter til stedet.
 • I dyrereservatet Vanille Reserve Des Mascareignes, kan du opleve en masse dyr fra regnskoven. Reservatets stolthed er dog en stor flok kæmpeskildpadder, som man kan komme tæt på.
 • Teplantage. Besøg Bois Cheri, hvor du kan besøge te-fabrikken og se produktionen. Bois Cheri er mest kendt for deres vaniljete, som drikkes af de lokale morgen, middag og aften.
 • De syv imponerende vandfald ved Tamarin
 • Charmarel Waterfall. Vandfald, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen.
 • Der er i øvrigt flere vandrestier i området, hvis det har interesse.
 • Seven Coloured Earths – verdens syv farver, der er et naturfænomen, hvor jorden mineraler ligger i jordoverfalden, og giver et smukt farvespil.
 • Løvepark, hvor det er muligt at komme ind og gå sammen med løverne.
 • Surfing på Le Morne, der er en halvø, med fantastiske muligheder for surfing, og så er der meget smukt. Frodige bjerge, turkisblåt vand og kridhvidt sand.
 • Flic-en-flac – ferieby og koralrev ved smuk strand
 • Troux-aux Biches

Mad & drikke: Uh, maden er god. På Mauritius kan du nemlig få mad fra hele verden. De mange forskellige folkeslag på øen har i den grad sat sit præg på maden, og jeg elsker det. Der er gadekøkkener, og her har du har de bedste muligheder for at smage det lokale fusionskøkken. Maden er fx portugisisk, asiatisk og afrikans – eller et mix af det hele. Blandt de mest benyttede ingredienser er vanille, ananas, chili, kokosnødder og selvfølgelig en masse forskellige krydderier. En ret, der er typisk for øen, er dhol puri, der er indisk fladbrød med bønner og chutney.

Gadekøkkenerne er okay billige. Jeg elsker gadekøkkener, der er autentiske på en eller anden enormt hyggelig måde, og man kommer ofte lokalbefolkningen ved også. Du kan også spise til en rimelig pris på de lokale restauranter, men generelt er Mauritius dyr, hvad angår mad og drikke. På de pænere restauranter og hoteller ligger prisen er det noget dyrere. Mange tilkøber All inclusive på hotellet, men jeg har aldrig været meget til den det. Jeg anbefaler at prøve det lokale køkken rundt omkring. Husk i øvrigt, at mange hoteller ligger et stykke uden for feriebyerne, og det kan derfor tage lidt tid at komme til diverse lokale barer og restauranter.

Natteliv: Mauritius har også et fint natteliv, og det er almindelig kendt, at nord- og vestkysten er, hvor det sker. Her er især natklubberne et stort trækplaster. Men øen har også mange gode strandbarer, og det skal man da næsten, nu man er i paradis. Hvad angår natklub etc., ville jeg tage til Grand Bay eller Flic En Flac, hvor der er flere gode barer, lounges og natklubber. Strandbarer ligger der også flere rigtig gode af i de områder, hvor der er by. Ellers har de fleste resorts vel også egen strandbar, tænker jeg. Vores havde i hvert fald.

Shopping: Der er flere store shopping centre på øen, hvor man kan købe en hel del, men et shopping mekka, vil jeg ikke kalde det. Vi var i Grand Baie La Croisette (shoppingcenter), og det var altså ikke noget at råbe hurra for. Derudover er der de steder, hvor man kan købe mærkevarer til spotpris pga., at de bliver syet på øen. Der er flere kendte mærker, men lad dig ikke narre. Der er megen svindel, selvom de påstår, at det er ulovligt. Så en Hermes taske er ikke nødvendigvis en Hermes taske. Dog vil jeg sige, at der er outlets flere steder, hvor du kan købe flere mærkevarer til en god pris, fordi netop de brands bliver syet på fabrikker på Mauritius, og derfor også bliver solgt til en lidt bedre pris end hjemme. Husk dog altid på, at når noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok også tilfældet.

Strand: Mauritius har nogle utrolig smukke og paradisiske strande med hvidt sand, azurblåt vand og koralrev, ligger omkring Belle Mare på østkysten. I det hele taget har Østkysten nogle meget fine strande. Men også i Grand Baie er sandstrandene lange, smukke og fine, men de er lidt smallere, og nogle steder et mix af sand, klipper og sten. Sydkysten har også mange fine resorts, der ligger ved smukke strande. Sandet på vestkysten af Mauritius er ikke så fint og hvidt, som på østkysten, men til gengæld er der ikke så mange døde koraller at træde på, og dermed er stranden mere børnevenlig.

Sport: På Mauritius har du mulighed for at prøve alverdens vandsport rigtig mange steder, og selv den mest garvede dykker og snorkelentusiast vil kunne lide at dykke/snorkle her. Kan du lide at spille golf, er der også mulighed for det fx ved hotel Belle Mare Plage, der har to baner. Der er også mulighed for at prøve fiskeri eller svømme med (frie) delfiner. Eller måske kite flyvning. Vandreture er også en mulighed, hvis man er til den slags. Mulighederne er mange.

NYTTIGE LINKS www.um.dk

www.airfrance.dk

www.airmauritius.com

www.tui.dk

www.momondo.com

VISUMREGLER
 • Visumfri i indtil 90 dage.
 • Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Mauritius’ ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

TIPS & TRICKS
Vil du rundt på øen, kan du leje bil, hvilket du kan få for rimelige penge. Men du kan også leje en taxa en hele dag, og bruge taxachaufføren som guide. Det gjorde vi flere dage, og det fungerede super fint. Han var mægtig flink, talte fint engelsk og kunne vise os rundt på øen lige, hvor vi ønskede det.

Badesko til børn er en god ide flere steder, især på østkysten, da der er koralrev og muslingeskaller på nogle strande. Sandet på vestkysten af Mauritius er ikke så fint og hvidt, som på østkysten, men til gengæld er der ikke så mange døde koraller at træde på, og dermed er stranden mere børnevenlig.

Hvis I vil af sted på tur med en taxa, som vi gjorde, for at opleve øen, ring da til Anil Chundoo, som vi kørte med. Han taler fint engelsk, er vidende om øen og super flink. Hans tlf. nr. er (+230) 5764 9659 / 8+230) 288 3168. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at han stadig er på øen eller stadig kører taxa, men ellers er helt sikkert andre venlige chauffører, som man kan lave en deal for en hel dag med.

Do’s: Tager I på tur, og ikke gider sidde i en bus, men hellere selv vil bestemme hvor turen går til, hvor længe osv., men ikke gider leje bil, så book en taxa for en dag – lav en deal med dem på en fast pris for hele dagen. Se Anils  (venlig taxachauffør, vi kørte med i flere dage). tlf.nr. ovenfor.

Dont’s: Mauritius er tydeligt mærket af at være en tidligere fransk koloni, da de i mange henseender (lidt for mange efter min smag) har holdt på formerne. Fx er det helt normalt, at man som mand, på 4 & 5 * resorts, ikke må gå i sandaler/klip klappere om aftenen, ligesom man skal have lange bukser på (i 35 graders varme), når man spiser på resortets restauranter. Kvinder må heller ikke have klipklapper på. Men altså, hvis man klæder sig pænt på (gå udenom badetøj, tanktops og lysegrønne klipklappere), så ser de mange steder gennem fingre med et par pæne klip klappere, dog er der nogle steder, hvor de på bedste (franske) vis, holder på formerne, og så kommer du ikke ind og spiser på restauranten, hvis du har lærredsshorts og/eller klipklapper på. Dog har mange resorts en restaurant på stranden, og her er reglerne ofte mindre rigide.

Vandet er krystalklart, og klimaet behageligt året rundt med varme tropiske dage og milde vinteraftener (maj-september). Når der endelig falder regn, føles det kun skønt og svalende, og samtidig får det øen til at se eventyrlig smuk og grøn ud.

Tidsforskellen mellem Mauritius og Danmark er (dansk tid + 2 timer), når det er sommertid her i landet, og (dansk tid + 3 timer) når det er vintertid.