Jeg plejer jo ikke at skrive om et specifikt hotel i den forstand, men en by eller område, men har lige været på spa ophold på Ystad Saltsjöbad Hotel i Ystad, Sverige, og er svært begejstret. Heldigvis er det jo mig selv, der bestemmer, hvad der kommer på bloggen, så er du til spa og wellness, men også en masse andre ting, så kan du altså roligt læse med her.

Jeg kunne godt være blevet lidt længere – det er ingen hemmelighed. Når man har en travl hverdag er der intet så afslappende som et spa hotel, og Ystad Saltsjöbad gør det fantastisk. Jeg har været der før, men kan kun sige, at det er lige så skønt, som jeg husker der fra sidst. Jeg var af sted med en veninde, og vi lavede ikke andet end at slappe af, spise god mad, drikke drinks, ligge i diverse bade i spa afdelingen inde og ude, gå ture og snakke selvfølgelig. Vi snakkede ret meget 😉

Jeg arbejder meget, og det er der jo mange, der gør, og så er det altså i den grad guld værd at hive et par dage ud af kalenderen for at tage på spa ophold. Jeg har efterhånden været på en del spa hoteller, og Ystad Saltsjöbad er klart en af mine favoritter. Derfor er jeg også SÅ glad for, at en af mine søde læsere nu kan vinde et ophold på Ystad Saltsjöbad, men mere om det længere nede.

Fly & hotel (bil og bro): Ja, altså du kan da selvfølgelig sagtens flyve til København, hvis fx bor i Nordjylland, men det tager altså kun en times tid at køre til Ystad Saltsjöbad fra København.

Ystad Saltsjöbad Hotel er et typisk svensk spahotel, og jeg elsker det. Alt er holdt i lyse farver, rigtig meget hvidt, meget træ og en masse fine sort/hvid billeder, der hænger alle vegne, og vidner om stedets historie, hvilket jeg også holder meget af. Alle, der arbejder på badehotellet er utrolig smilende, venlige og hjælpsomme, og stemningen er fantastisk både blandt personale og gæster. Deres spa afdeling, som de jo er kendt for, er skøn, og tænker du lidt taktisk, kan det lade sig gøre at benytte de forskellige bade, uden at du skal sidde på skødet af de andre gæster.

What to do: Ystad Saltsjöbad ligger ved Ystad (surprise). Ystad er en by ved Skånes sydkyst med små 20.000 indbyggere. Byen er hyggelig, men der sker ikke en masse. Den er i øvrigt kendt for den middelalderlige bebyggelse, og med sine omkring 300 bindingsværkshuse er den Skånes bedst bevarede middelalderby. Hvis man nu er til den slags. Og der er altså også en masse bunkere fra 2. Verdenskrig (Skåne linjen), der hovedsageligt er placeret direkte på stranden, eller i nærheden af stranden. Under den kolde krig blev linjen udbygget og moderniseret, idet linjen var en del af invasionsforsvaret under den kolde krig. Bare hvis man nu er til den slags (jeg er ret bidt af historie, og elsker at besøge den slags steder).

 • Gå i spa, selvfølgelig
 • Besøg Ales Stenar, der er en stensætning fra Bronzealderen. Den ligger ved Kåseberga, der er en hyggelig lille svensk by.
 • Lej cykler og tag på opdagelse
 • Tag ud og se på de mange bunkers på stranden
 • Tag ind til Ystad og se på Middelalderhuse
 • Besøg Ystad Konstmuseum
 • Tag til Malmö
 • Nyd solen og en god bog på stranden hele dagen
 • Gå i teater
 • Gå, løb og/eller cykel lange ture

Mad & drikke: Maden var fantastisk på Ystad Saltsjöbad Hotel. Der ligger også restauranter i Ystad, men jeg har ikke været på nogle af dem, da jeg altid har boet og spist på Saltsjöbad, når jeg har været i Ystad. Der er to restauranter på hotellet, jeg har spist på dem begge, og maden er lækker. Vi fik en tre retters menu, der var let og lækker, og så lige en ting mere, og det er bestemt ikke en lille ting – de kan finde ud af at lave drinks på hotellet. Altså sådan virkelig lækre drinks, som man bare har lyst til fortsætter med at komme i stride strømme og i en uendelighed. Baren er i øvrigt super hyggelig, og om sommeren kan man sidde udenfor på en af deres lækre terrasser eller ved poolen og nyde drinks.

Natteliv: Der er som sagt bar på hotellet, og der er rigtig hyggeligt. Om sommeren sker der lidt mere, da mange sidder udenfor og nyder den svenske sommer med kold hvidvin, gode drinks osv. I selve Ystad sker der ikke meget, men har man stor trang til mere en musik, godt selskab, drinks og hygge på Saltsjöbad, kan man jo altså køre til Malmö.

Shopping:Altså skal du shoppe, skal du tage til Malmö. Dog er der flere fine loppemarkeder og gamle gårdbutikker at finde i det svenske, hvis du kører lidt rundt efter dem.

Strande: Det faktum, at hotellet ligger lige ud til vandet, gør det absolut ikke mindre attraktivt, tværtimod. Man kan bade året rundt fra deres store brede badebro (jeg var i, og det var skønt), og stranden er en bred sandstrand (børnevenlig), som er ret besøgt om sommeren.

Sport: Der er masser af muligheder for at løbe lange ture langs strand og skov ved hotellet, ligesom der er gode muligheder for at cykle på sin mountainbike, hvis man fx har taget den med. Derudover er der jo gym på hotellet, og man kan dyrke yoga og andre aktiviteter, hvis man skulle have lyst til den slags.

Good to know:Prøv en af deres mange behandlinger, men husk at booke dem hjemmefra, ellers er det højst sandsynligt ikke til at få en tid. Gå i spa, når de fleste andre spiser, så sidder du ikke som sild i en tønde i de forskellige bade. Vi spiste fx tidligt, og gik så i spa afdelingen, da mange af de andre gæster spiste. De har åbent til kl. 24, så det er også en mulighed at gå derover senere. Der er selvfølgelig altid mennesker, men en del er gået kl. 23 fx.

Give Away – sådan er du med i konkurrencen

Nå, men jeg sidder med et gavekort i hånden, hvori du kan vælge èn overnatning for to pers. fra søndag til torsdag, inkl. tre retters menu i restauranten på Ystad Saltsjöbad om aftenen, morgenmad den efterfølgende dag og selvfølgelig adgang til spa afdelingen (og gym). Værdi ca. kr. 3.000,-

 • For at deltage i konkurrencen, skal du svare på et enkelt spørgsmål i kommentarfeltet på dette indlæg på RejseVingers Facebookside. Svaret kan du (let) finde i mine rejsebeskrivelser ovenfor. Spørgsmålet lyder: “Hvad er det, jeg ønsker at få på Ystad Saltsjöbad, som jeg bare har lyst til fortsætter med at komme i stride strømme og i en uendelighed?” (læs blogindlæg).
 • Tagge/skrive navnet på den, du vil ha’ med på spa ophold på Facebookopslaget (altså samme sted som svaret på spørgsmålet).
 • Like opslaget her samt RejseVingers Facebookside.
 • Du må meget gerne tilmelde dig RejseVingers nyhedsbrev på www.rejsevinger.dk
 • Du må også meget gerne dele opslaget

Konkurrencebetingelser: 

Konkurrencen kører i 2 uger, og vinderen trækkes efter, at konkurrencen afsluttes tirsdag den 15.maj 2018.

Vinderen offentliggøres her på bloggen og via RejseVingers Facebookside.

Præmien kan ikke ombyttes til kontanter, eller ombyttes til andet.

Hører jeg ikke fra vinderen, inden dagen er omme den 15. maj 2018, forbeholder jeg mig retten til at trække en ny vinder.

Præmien består af: 1 overnatning for to pers. (der vælges mellem en dag fra søndag til torsdag i 2018), tre retters middag om aftenen (ekskl. drikkelse), spa adgang, og morgenmad den efterfølgende dag. Præmien kan ikke byttes til kontanter eller noget andet, og udløber den 30.12.2018. Værdi ca. kr. 3.000,-

Denne konkurrence er ikke lavet af Facebook, og Facebook er på ingen måde tilknyttet eller forbundet med administration af konkurrencen.

 

Indlæg er sponsoreret.

 

 

NYTTIGE LINKS www.ysb.se

www.wellnessdeal.dk

VISUMREGLER Ingen, men husk dit pas eller kørekort. Jeg havde selvfølgelig glemt mit pas (det er ligesom, at jeg ikke kan finde ud af at tage mit pas med, når jeg kører på ferie, og det er kan være ret uheldigt. Sidst var, da jeg kørte til Amsterdam), men viste mit kørekort, og alt var godt.
TIPS OG TRICKS
Book evt. deres pakke tilbud på spa-ophold både på deres egen side, men også på fx. wellnessdeal.dk

Do’s

Book behandlinger på Ystad Saltsjöbad hjemmefra, ellers risikerer I, at der ikke er tider.

Benyt de forskellige spa faciliteter på nogle tidspunkter, hvor mange fx spiser, så undgår du at sidde på skødet af andre mennesker.

Dont’s

Lad være med at tage computeren med. Slap af og nyd spa i stedet (jeg åbnede ikke min computer en eneste gang. Jeg er meget stolt af mig selv).

Glem ikke badetøjet

Spaophold egner sig ikke til små børn, hvis man spørger mig. Det er både synd for børn og forældre. Men har man lidt større børn kan det være en super fin idé.

Klimaet i Ystad er stort set som i Danmark. Der kan altså ventes lidt af hvert afhængig af årstiderne 😉

Ingen tidsforskel 😉